A mondás szerint minden jó vendéglátónak/házigazdának érdemes ismernie legalább néhány szalvétahajtogatási technikát.
Ma már nemcsak az esküvői változatok ismertek, szóval felejtsd el az unalmas, egyhangú hajtási stílusokat, melyeket már százszor látott mindenki, inkább bűvöld el vendégeidet azzal, hogy egyedi módon közelíted meg a szalvétát.
Kezdjük valami egyszerűvel, még mindig alapvetően minimalista, de nagyon elegáns az alap hajtogatás. Ehhez hajtsd féle a szalvétát a felső rész lefelé hajtásával. Ezután kétszer hajtogasd be, mindig 1/3-ként jobbról balra. A kapott szimmetrikus téglalapot átlósan kösd át, hogy jobban tartson. A szalag alá be tudod tenni akár a menükártyát, akár egy üzenetet annak, akinek a meglepetésvacsora szól. ?
Esküvőre, meglepetésvacsorára, babaváró bulira, Valentin-napra, vagy karácsonyra – a szív alak mindig működik. Kezdd azzal, hogy a szalvétát alulról felfelé félbe hajtod, majd még egyszer – ezúttal fentről lefelé. Az így létrehozott téglalap felsző szélén képzeld el a középpontot. Itt találkozik a befelé hajtandó jobb és bal fél. Ezáltal egy házforma keletkezik nagyobb tetővel. Fogd meg mindkét belülső, alsó sarkát a rés nyitott végénél. Helyezd ezeket enyhén, de szimmetrikusan befelé a szalvéta aljáról. Ezután fogd meg a külső sarkokat, és minimálisan beljebb helyezd bele, mint a belsőket. Fordítsd el a szalvétát 180 fokkal, és már meg is kaptad a szívformát.
Természetesen, ha valóban egyedi asztaldekorációra vágysz, akkor ezekhez a hajtásokhoz egyedi szalvétát ajánlunk neked.
Ha nem szeretnél leírásokat követni hajtás közben, vagy könnyebb videó alapján dolgoznod, akkor érdemes a YouTube-on inspirálódni, ahol ezerféle variáció közül válogathatsz. Kezdésnek segítségül betesszük ide a szív alakú hajtás „receptjét”. ?